Vanliga frågor & svar

Vi vill att det ska vara enkelt för dig att vara kund hos oss på Mat & Ro! Du har kanske någon fråga du söker svaret på och förhoppningsvis hittar du det här.

Om du funderar över något annat kring våra matkassar eller leveranser, tveka inte att hör av dig till oss - vi hjälper dig gärna. 

Du når oss på: order@matochro.se eller telefon 044-590 08 20.

Hur fungerar det med en matkasse från Mat & Ro?

Det ska vara enkelt med matkasse från Mat & Ro!

Ni får en leverans hem till Er dörr under helgen eller måndagen beroende på var i landet Ni bor med en välfylld matkasse med en massa fina råvaror till kommande veckas måltider. I matkassen finns utöver allt detta goda samtliga recept för veckan. Alla recept är skapade och provlagade av våra fantastiska kockar i vårt provkök. Recepten är enkla att följa och tar cirka 30 minuter att tillaga.

Du kanske har valt Kockens förberedda? Då kommer det mesta färdiglagat till dig och du sparar än mer tid! Kocklagat dessutom i vårt kök i Kristianstad.

Jag funderar på att testa en annan av Era matkassar en vecka - hur gör jag?

Du kan enkelt på "Mina sidor" ändra vilken av alla våra kassar du önskar på dina kommande leveranser. Är du osäker eller önskar ett tips på vilken kasse du ska prova så får du gärna höra av dig till oss. Skicka ett mail till order@matochro.se eller ring oss på 044-590 08 20.

Hur länge innan leverans behöver jag beställa?

Senast söndagen kl. 20,00 en vecka innan din leverans (6-8 dagar innan din leverans beroende på var i Sverige du bor) behöver du beställa din matkasse. Därefter påbörjas tillverkningen av din matkasse hos oss för att sedan levereras hem till dig.

Hur levereras min matkasse från Mat & Ro?

Matkassarna eller matlådorna från Mat & Ro levereras hem till din dörr i en obruten kylkedja i moderna kylbilar. Om ingen är hemma sätter chauffören matkassen på trappan eller annan överenskommen plats. Tänk på att det är viktigt att hålla alla fina färska råvaror i kyla, så fundera över hur du tar emot din leverans så att det blir så smidigt som möjligt för dig. Kanske grannen är hemma och kan hjälpa till?

Du kan också välja att hämta din matkasse själv hos oss. Meddela via vår kundkontakt att du gärna hämtar din matkasse själv så står den och väntar på dig när du kommer till oss i Kristianstad.

Var i Sverige levererar Mat & Ro?

Vårt leveransområde utökas hela tiden och redan idag har vi möjlighet att leverera matkassar till stora delar av Sverige. Genom att knappa in ditt postnummer på startsidan kan du direkt få svar på om och när vi kan leverera hem till dig! Tveka inte att höra av dig till oss med förfrågan om vi skulle sakna möjlighet att leverera just till ditt postnummerområde.

Alla leveranser är väl planerade av våra logistikpartners för att undvika onödiga miljöutsläpp. Vi tänker på vår miljö och strävar efter att göra så litet fotavtryck på jorden som möjligt så en effektiv och välplanerad logistik är av stor vikt för oss.

Kan jag hämta min matkasse hos Er på Mat & Ro?

Självklart kan du hämta din matkasse hos oss. Ange valet "Avhämtning Mat & Ro" på "Mina sidor" så vet vi att du hämtar din matkasse själv. Uthämtning sker på måndagar i Kristianstad på Mat & Ro mellan 15,00-18,00.

Kan jag följa leveransen på väg hem till mig?

Några dagar innan leverans får du ett sms-meddelande med en preliminär leveransdag och tid. På leveransdagen får du ett nytt sms-meddelandemed en mer exakt tid för leveransen. I sms-meddelandet finns även en länk till en webbkarta där du kan följa din matkasse hela vägen hem till dörren. Detta för att du ska känna dig delaktig och trygg med hur du ska få hem och ta emot din leverans från oss.

Kan jag själv bestämma hur ofta jag vill ha leverans?

Absolut. Du kan få leverans varje eller varannan vecka. Har du andra önskemål så kan du enkelt via "Mina sidor" ändra dina kommande leveranser eller höra av dig till oss på Mat & Ro via mail eller telefon så löser vi naturligtvis det.

Tänk på att det är cirka en veckans framförhållning för ändringar i dina leveranser så var ute i god tid så får du dina önskemål uppfyllda.

Vad händer om jag inte är hemma när leveransen kommer?

Skulle det vara så att du inte är hemma när leveransen kommer så ställs matkassen av på trappen eller på annan avtalad plats. Denna information lämnar du lättast i fältet "Instruktioner till chauffören" när du beställer. Om leverans sker med Gordon Delivery så kan ni med fördel ta kontakt direkt med dem om ni har ändringsönskemål för specifik leverans. Kontaktuppgifter till Gordons Delivery finns här: gordondelivery.com/kontakt.

Om chauffören blir sen - får jag information om det?

Ibland kan det hända saker på vägen som försenar en leverans och i så fall hör chauffören av sig och informerar dig antingen via sms eller telefonsamtal.

Hur fungerar det med en matkasse från Mat & Ro om vi har matallergier i hushållet?

Vi anpassar utifrån laktos-, gluten- och fiskallergier i flera av våra matkassar. Har du andra allergier så går det naturligtvis bra att byta ut de ingredienserna själv.

I och med att vi använder råvaror med så lite tillsatser som möjligt brukar kunder med olika matallergier uppskatta enkelheten med en matkasse från oss på Mat & Ro.

Om jag väljer fiskfri kasse - vad får jag istället för fisk?

Det kan vara lite olika ersättningsvara till fisken, men oftast är det kyckling, köttfärs eller kassler.

Vilka basvaror behöver jag ha hemma?

Vi räknar med att du har ett basförråd med exempelvis salt, peppar, torkade kryddor, buljonger, chilisås, tomatpuré, maizena, olja, och smör hemma så att vi inte bygger upp ett onödigt förråd med basvaror likt dessa i ditt kök. Kan finnas en risk att det annars blir en massa rester som efter en tid riskerar att behöva kasseras, och det vill varken du eller vi.

Veckan innan matkasseleveransen från oss meddelar vi vilka basvaror som behöver finnas hemma.

Jag saknar en vara i min matkasseleverans - vad gör jag?

Om det skulle vara så att du saknar en vara i din leverans så maila order@matochro.se eller slå oss en signal på 044-590 08 20 så hjälper vi dig.

Jag lyckas inte med mina ändringar på "Mina sidor" - vad gör jag för fel?

Om det skulle vara något problem på "Mina sidor" vid din beställning så hör av dig till oss - vi hjälper dig gärna! Skicka ett mail direkt till order@matochro.se eller ring 044-590 08 20 så ordnar vi det som blivit fel.

Hör av dig direkt, då har vi möjlighet att ordna det så optimalt som möjligt för dig.

Jag skulle behöva pausa min prenumeration - kan jag göra det eller måste jag avsluta?

Självklart kan du pausa din prenumeration. Genom att logga in på "Mina sidor" kan du göra de förändringar du önskar i dina kommande leveranser. Om det är något som du inte blir som du önskar så skicka ett mail till order@matochro.se eller ring 044-590 08 20 så hjälper vi dig.

Tänk på att du måste göra dina ändringar senast på söndagen kl.20,00 en vecka innan din kommande leverans (6-8 dagar innan leverans) då din matkasse skapas under veckan som följer. För inloggning, följ länken: https://minasidor.matochro.se/logga-in. Via länken kan du även skapa ett nytt lösenord om du har glömt det befintliga. Denna länk bör väl uppdateras?

Hur lång uppsägningstid har jag på min prenumeration?

Uppsägningstiden är 9 dagar, men du kan enkelt pausa din prenumeration över en tid i stället för att avsluta. Du kanske ska iväg och resa eller har annat planerat och då är det enkelt att pausa någon leverans.

Jag skulle vilja avsluta min prenumeration - var gör jag det?

Innan du bestämmer dig för att avsluta prenumerationen vill vi göra dig uppmärksam på att du enkelt kan pausa enstaka leveranser via "Mina sidor". Om du ändå vill avsluta ditt abonnemang, kan du avsluta ditt aktiva schema via "Mina sidor".

När dras beloppet på mitt kort?

Vid din första beställning hos oss på Mat & Ro behöver ditt kort verifieras. I samband med beställningen genomförs därför en transaktion på det kort du registrerat för det belopp som avser din första leverans. Därefter dras ditt kort på måndagen i den vecka du har matkasse till, d.v.s. efter eller i samband med att du får din leverans hem till dörren beroende på vald leveransdag och var i landet du bor.