Affärsidé

Barn ska hämtas och barn ska lämnas. Gräsmattan ska klippas, träningen ska hinnas med och huset ska städas. Mitt i allt detta ska man tänka på maten. Ibland önskar man att det stod en matkasse vid dörren när man kommer hem fylld med en massa fina färska råvaror och härlig matupplevelse.

Det var så idén om Mat & Ro föddes redan 2009. Vi ville göra vardagen lite enklare, roligare och godare när det kom till maten. Vi är många som vill laga god och näringsrik mat från grunden men inte alltid har tid eller lust att komma på vad vi ska äta och sedan dessutom handla in alla råvaror. 

Mycket har hänt sedan idén föddes med utveckling av flera nya matkassar, kocklagade rätter, färska portionsrätter och 100-tals nya recept som ständigt varierar i matkassarna. 

Vår affärsidé bygger dock fortfarande på att planera, handla, förbereda och leverera hem maten till dig - allt för att underlätta din vardag.

För oss är en svensk hållbar livsmedelsproduktion viktigt och avgörande både idag och i framtiden. Vi följer därför i möjligaste mån de säsongsvariationer som finns för att bäst nyttja de resurser som finns tillgängliga. Råvarorna som vi använder och levererar hem till dig kommer i huvudsak och så långt det är möjligt från våra lokala odlare och producenter i Skåne – färsk fisk, färskt svenskt kött, färsk klimatcertifierad svensk kyckling och massor av nyttiga grönsaker och rotfrukter. 

Måltiderna varierar ständigt i våra matkassar så att även vardagsmaten blir lustfylld, spännande och något som alla runt middagsbordet ser framemot. Recepten som våra fantastiska kockar tar fram och provlagar tills vi är riktigt nöjda är lätta att följa och tar ungefär 30 minuter att tillaga. 

Visst låter det fantastiskt – vi vill underlätta din vardag och skapa matglädje även hemma runt just Ert middagsbord.