LCHF-kasse

Kassen med mindre kolhydrater - men mycket njutning!

Detta är matkassen för dig som enkelt och snabbt vill påbörja en resa mot en lättare livsstil. Här fokuserar vi på proteinråvarorna såsom kött, fisk och kyckling tillsammans med mejerivaror och grönsaker som vuxit ”ovan jord”. Kassen innehåller inga kolhydrater i form av pasta, potatis eller bröd.

Vid behov kan du få LCHF-kassen fri från laktos och fisk.

Menyer

Pris:

2 personer, 5 middagar 998:-

4 personer, 5 middagar 1299:-

6 personer, 5 middagar 1799:-

 

2 personer, 4 middagar 889:-

4 personer, 4 middagar 1139:-

6 personer, 4 middagar 1579:-

 

LCHF enligt oss på Mat & Ro 

Våra LCHF-recept består av fem till tio gram kolhydrater per 100 gram. Vill du ha i dig mer kolhydrater, eller kanske lite mindre, kan du enkelt själv byta ut en råvara mot någon annan. Måltiderna ska passa dig och dina behov så bra som möjligt!

LCHF ska inte vara svårt, utan gott, spännande och variationsrikt - vi hjälper dig på vägen.

Hälsosammare framtid

LCHF står för Low Carb, High Fat. Det innebär i stora drag att du äter mat som är gjord på naturliga råvaror, som kött, fisk, ägg, grönsaker och smör, samtidigt som du helt eller delvis utesluter kolhydrater, som sötsaker, bröd och pasta. LCHF-kosthållningen har enligt en svensk expertstudie bevisad effekt på hälsosam viktminskning, och är numera också godkänd av Socialstyrelsen som behandlingsmetod av övervikt och diabetes typ 2.

Kanske något du vill testa – beställ din LCHF-kasse från Mat & Ro redan idag!

Enkelt, gott & nyttigt

Vår filosofi är enkel - vi vill underlätta för dig. Det ska vid middagsbordet kännas hur enkelt och gott det är med en matkasse från oss på Mat & Ro. Så långt det är möjligt undviker vi halvfabrikat, lightprodukter och produkter med onödiga tillsatser – allt för att det ska vara så naturlig mat som möjligt du får hemlevererat till dig. När du fått ny bra energi mår kroppen bättre och du känner dig pigg och välmående!

Vi använder naturliga produkter som smör och grädde i våra recept. En fantastisk smakförhöjare där fettet också har flera viktiga funktioner, bland annat som en vitaminbärare. 

Vi planerar för att det ska vara lätt för dig att äta bra mat och få en fin måltidsupplevelse! 

Färska prima råvaror efter säsong 

För oss är en svensk hållbar livsmedelsproduktion viktigt och avgörande för oss alla både idag och i framtiden. Vi använder därför i största möjligaste mån grönsaker efter säsong för att bäst nyttja de resurser som finns tillgängliga.

Råvarorna som vi använder och levererar hem till din dörr kommer i huvudsak från våra lokala odlare och producenter i Skåne. Med en leverans från oss får du exempelvis:

Vi tänker svenska råvaror i första hand men vissa delar av året när den svenska tillgången på grönsaker är begränsad innehåller kassarna dock importerade grönsaker för att vi ändå ska kunna erbjuda dig en varierad meny.

Vi vill erbjuda dig de bästa råvarorna som finns tillgängliga och för att kunna följa tillgången från våra lokala odlare och producenter sätts menyn i matkassarna därför samman cirka två veckor i förväg. Detta är en del i vårt bidrag till en hållbar matkasse och för att du ska få njuta av den bästa och godaste maten i säsong.