Familjekasse

En samling av rätter som uppskattas av både stora och små

Vår Familjekasse är fylld med en massa gott som också gör gott. Fräscha färska råvaror tillsammans med en portion kärlek till matlagning ger ett fantastiskt resultat hemma i köket. I Familjekassen får du en bra mix av goda klassiker och mer inspirerande rätter. Perfekt för alla i familjen! 

Vid behov kan du få Familjekassen fri från laktos, gluten och fisk.

Pris:

2 personer, 5 middagar 859:-

4 personer, 5 middagar 1179:-

6 personer, 5 middagar 1699:-

4 personer, 3 middagar 899:-

 

Låt barnen vara med i köket

Familjekasse är vad den heter - en matkasse skapad för hela familjen. Den är också perfekt skapad för att låta barnen vara med i köket och hjälpa till. Känslan av att se barnen bli nyfikna, lära sig och kanske till och med få röra om i såsen alldeles själva gör matlagningen både spännande och roligare för hela familjen. Som ”grädde på moset” smakar ju maten så mycket godare om man varit med och tillagat den själv.

Sätt din egna touch och få en ny familjefavorit

Recepten i Familjekassen ger dig ett lyckat resultat, men var inte rädd för att gå utanför recepten. Lägg till lite av det ena, dra ner på något annat, smaksätt med något som ändå står i kylskåpet och vips så har ni gjort en ny rätt! Det finns många spännande rätter att tillaga när kreativiteten inte sätter några gränser.

Inspiration på tallriken

Mat som är fin att se på är också roligare att äta. Inspirera med grönsakerna i Familjekassen - skär upp, stava, dela och lägg upp på tallrikarna. Ett bra sätt att få barnen att äta lite extra av nyttiga grönsaker.

Variera potatisen

Potatis är en fantastisk produkt som ger oändliga möjligheter i köket men ibland kan den vara lite utmanande att få barnen att uppskatta. Servera den kokt, stekt, rostad eller bakad - hel, tärnad, skivad - eller kanske skuren i stavar och serverad som goda strips. Utmana barnen – hur många varianter av potatisrätter kan de komma på? En kul lek som är lärorik och inspirerande både för de mindre och större barnen och väcker intresse för denna fina knöl.

Enkelt, gott & nyttigt

Vår filosofi är enkel - vi vill underlätta för dig. Det ska vid middagsbordet kännas hur enkelt och gott det är med en matkasse från oss på Mat & Ro. Så långt det är möjligt undviker vi halvfabrikat, lightprodukter och produkter med onödiga tillsatser – allt för att det ska vara så naturlig mat som möjligt du får hemlevererat till dig. När du fått ny bra energi mår kroppen bättre och du känner dig pigg och välmående!

Vi använder naturliga produkter som smör och grädde i våra recept. En fantastisk smakförhöjare där fettet också har flera viktiga funktioner, bland annat som en vitaminbärare. 

Vi planerar för att det ska vara lätt för dig att äta bra mat och få en fin måltidsupplevelse! 

Färska prima råvaror efter säsong 

För oss är en svensk hållbar livsmedelsproduktion viktigt och avgörande för oss alla både idag och i framtiden. Vi använder därför i största möjligaste mån grönsaker efter säsong för att bäst nyttja de resurser som finns tillgängliga.

Råvarorna som vi använder och levererar hem till din dörr kommer i huvudsak från våra lokala odlare och producenter i Skåne. Med en leverans från oss får du exempelvis:

Vi tänker svenska råvaror i första hand men vissa delar av året när den svenska tillgången på grönsaker är begränsad innehåller kassarna dock importerade grönsaker för att vi ändå ska kunna erbjuda dig en varierad meny.

Vi vill erbjuda dig de bästa råvarorna som finns tillgängliga och för att kunna följa tillgången från våra lokala odlare och producenter sätts menyn i matkassarna därför samman cirka två veckor i förväg. Detta är en del i vårt bidrag till en hållbar matkasse och för att du ska få njuta av den bästa och godaste maten i säsong.