Barnens bästa kasse

Stora och goda matupplevelser för de mindres mage

Med hjälp av Barnens bästa kasse tillagar du nyttiga, varierade och goda rätter som noga valts ut med barnens favoriter i åtanke. Samtliga rätter består av rena råvaror och mängder av näring och bra energi, så att dina barn orkar hålla i gång hela dagen. 

Vid behov kan du få Barnens bästa kasse fri från laktos, gluten och fisk.

Menyer

Pris:

2 personer, 5 middagar 939:-

4 personer, 5 middagar 1149:-

6 personer, 5 middagar 1589:-

 

Snabblagade familjemåltider

Vi på Mat & Ro vet att vardagen kan vara stressig och utmanande, och att varje litet trick för att vinna tid och mätta magar kan vara värt massor. Rätterna i Barnens bästa kasse är därför framtagna för att underlätta för dig som förälder. Du hittar bland annat en del färdiglagade såser från våra kockar som annars kan ta lång tid att göra. Mindre disk får du dessutom på köpet. Du kommer också att märka att tidskrävande inslag som hackande av råvaror är minimerat. Goda middagar ska vara enkla att laga.

Gott för hela familjen

Barnens bästa kasse är lika god för vuxna, vi lovar! Den största skillnaden mot våra andra matkassar är att Barnens bästa kasse innehåller rätter där vi inte tagit ut smaksvängarna fullt så mycket, och att samma rätter förekommer lite oftare. Rätterna i Barnens bästa kasse består av fisk, färskt svenskt kött, färsk svensk klimatcertifierad kyckling, svensk färsk köttfärs och svenska matcharkuterier. Därtill en massa goda färska grönsaker förstås.

Uppskattade barnrätter

Hur har vi utvecklat Barnes bästa kasse? 

Först lät vi på Mat & Ro en massa härliga barn tycka till om sina favoriter. Utifrån dessa smaklökar har våra kockar sedan, tillsammans med vår ambition om sunda och nyttiga middagar, tagit fram goda, varierade och näringsmässigt välbalanserade recept. Vilka vet bäst vad barnen tycker om? Barnen själva, såklart!

Enkelt, gott & nyttigt

Vår filosofi är enkel - vi vill underlätta för dig. Det ska vid middagsbordet kännas hur enkelt och gott det är med en matkasse från oss på Mat & Ro. Så långt det är möjligt undviker vi halvfabrikat, lightprodukter och produkter med onödiga tillsatser – allt för att det ska vara så naturlig mat som möjligt du får hemlevererat till dig. När du fått ny bra energi mår kroppen bättre och du känner dig pigg och välmående!

Vi använder naturliga produkter som smör och grädde i våra recept. En fantastisk smakförhöjare där fettet också har flera viktiga funktioner, bland annat som en vitaminbärare. 

Vi planerar för att det ska vara lätt för dig att äta bra mat och få en fin måltidsupplevelse! 

Färska prima råvaror efter säsong 

För oss är en svensk hållbar livsmedelsproduktion viktigt och avgörande för oss alla både idag och i framtiden. Vi använder därför i största möjligaste mån grönsaker efter säsong för att bäst nyttja de resurser som finns tillgängliga.

Råvarorna som vi använder och levererar hem till din dörr kommer i huvudsak från våra lokala odlare och producenter i Skåne. Med en leverans från oss får du exempelvis:

Vi tänker svenska råvaror i första hand men vissa delar av året när den svenska tillgången på grönsaker är begränsad innehåller kassarna dock importerade grönsaker för att vi ändå ska kunna erbjuda dig en varierad meny.

Vi vill erbjuda dig de bästa råvarorna som finns tillgängliga och för att kunna följa tillgången från våra lokala odlare och producenter sätts menyn i matkassarna därför samman cirka två veckor i förväg. Detta är en del i vårt bidrag till en hållbar matkasse och för att du ska få njuta av den bästa och godaste maten i säsong.